Helaas zijn opdrachtgever en opdrachtnemer het niet altijd met elkaar eens of begrijpen partijen elkaar niet (meer).
ICT-mediation biedt uitkomst. Voor Improving-IT een uitdaging en soms een
puzzel om partijen weer bij elkaar te brengen en te bouwen aan de toekomst.


Het komt in de beste (zakelijke) relaties voor: onenigheid over een geleverde dienst of product. In de meeste gevallen lossen opdrachtgever en opdrachtnemer, leverancier en klant het zelf snel op. Maar helaas lopen soms emoties hoog op of zijn verschillen te groot om er samen uit te komen.

Mediation is dan een goede mogelijkheid om de problemen op te lossen en daarmee en stap naar advocaten en de rechter te voorkomen. Mediation is
veel toegankelijker dan de juridische weg.

Mediation zoekt een antwoord op de oplossingsvraag terwijl de rechtspraak
zich juist buigt over de schuldvraag. Een belangrijk pluspunt. En dan hebben
we het nog niet over de kosten tijd die in een rechtszaak of procedure gaat zitten.

Volgens ons zijn er voldoende redenen om juist bij ICT-geschillen mediation
in te zetten. We zijn ervan overtuigd dat partijen in essentie de relatie willen voortzetten, vanwege de vele tijd die er al in is gestoken en de afhankelijkheden die zijn ontstaan.
Een juridische oplossing werkt niet aan herstel van deze relatie;
ICT-mediation juist wel!

ICT-mediation onderscheidt zich van de 'normale' mediation omdat naar onze mening kennis van het ICT-vakgebied nodig is om de problemen goed te analyseren en partijen te kunnen begrijpen.

Improving-IT verbindt de kennis en vaardigheden van mediation met vele
jaren ervaring, inzichten en kennis op ICT-gebied. Bovendien zijn we in staat om verschillende niveau's en achtergronden te verbinden en te schakelen tussen de partijen.

Wij zijn NMI-geregistreerd mediator. Het Nederlandse Mediation Instituut (NMI) is de onafhankelijke kwaliteitskoepel voor mediation in Nederland, en examineert en certificeert mediators.


Heeft u een conflict met uw klant of juist met uw leverancier, of wilt u meer weten over ICT-mediation? Neem vrijblijvend contact met ons op.

In het magazine van SG-automatisering is in het voorjaar van 2010 een interview met Ruud Haak verschenen over ICT-mediation, een dienst van Improving-IT. Klik op de link hierna voor een pdf-bestand van het artikel:

In Corporatiegids Magazin van juni 2012 staat een artikel over ICT-mediation van Ruud Haak. Klik op de link hierna voor een pdf-bestand van het artikel:


Herlaad de Home-pagina van Improving-IT (ook handig als de site niet goed wordt getoond, bijv. omdat je via een zoekmachine bij ons terecht gekomen bent.